top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMay Britt Fløttum

Jadda - start firma på hjemmekontor under en pandemi!
Om det er å anbefale, kommer jo helt an på hva du driver med. Den type kontorbasert rådgiving som jeg gjør, kan i hvert fall i perioder utføres fra nesten hvor som helst. Siden oppdragsgiveren sendte alle hjem den 11. mars, har jeg hatt ca. 250 Teams-møter og minst like mange "ad hoc"-samtaler med prosjektkolleger, her i min lille hule i loftsstua. Teams er helt OK når alle møtedeltakerne viser ansikt og deltar aktivt i møtet, men et seigt ork når folk "gjemmer seg" og er passive. Jeg savner muligheten til å justere møtegjennomføringen ut fra kroppsspråk og "signaler" fra deltakerne, men synes også det er vanskelig å være den som krever kamera på når mange åpenbart foretrekker telefonmøter. På tide å begynne å treffes IRL igjen og finne ut hva folk egentlig mener om saker og ting!


Innredning av kontoret har vært en liten øvelse i sirkulærøkonomi og nøktern investering, med brukt PC fra brorsan i Gaula IT, brukt pult fra de supre folka i Mind og en tipp-topp gjenbruksstol fra BKT på Heimdal. Ja, hvorfor ikke?


Med null reisevei til jobben har jeg fått frigjort en del tid, så jeg har gjennomført to svært lærerike nettbaserte kurs innen programstyring (Managing Successful Programs). Eksamen fikk jeg også ta fra hjemmekontoret. Da måtte jeg fremvise passet, før sensor tok kontroll over PC-en og overvåket meg strengt. "Move the camera completely around, I need to see that you are alone in the room!" Interessant opplevelse og moro å kjenne litt på eksamensnerver igjen.


Det mest spennende har vært å komme i kontakt med helt nye oppdragsgivere og selge tjenester når man ikke kan møtes over en kaffe eller på et arrangement, slik det vanligvis foregår. Den intense digitaliseringen i virksomhetene jeg leverer til, har åpnet markedsmuligheter som ikke var der før. Jeg kan konkurrere om oppdrag i alle deler av landet på linje med andre tilbydere. Det nyeste oppdraget, for et firma i Oslo, fant jeg utlyst på LinkedIn. Jeg tok kontakt, ble vurdert og fikk jobben, uten et eneste fysisk møte.


Min erfaring er at oppstart av eget firma på hjemmekontor er helt innafor, og har ikke angret en dag. Men er det noen der ute som vil ta en kaffe, så er jeg veldig klar for det!

482 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page